Στο ΑΘΗΝΕΟ, τον πρώτο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας και πολιτισμού της μπίρας στην Ελλάδα, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 20.00, η ομαδική εικαστική εγκατάσταση Swinging Sixties.

Με έμπνευση την αρχή της δεκαετίας του ’60, την κρατούσα εύφορη και εξωστρεφή ατμόσφαιρα και το αισιόδοξο κλίμα που μεταξύ άλλων οδήγησε στην ίδρυση μιας νέας ελληνικής επιχείρησης εφάμιλλης των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, που έμελλε να γίνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία (έτος ίδρυσης 1963), οι 12 συμμετέχοντες εικαστικοί προτείνουν ζωγραφικά έργα, φωτογραφίες, κατασκευές και μικρές εγκαταστάσεις με γνήσια συλλεκτικά αντικείμενα της εποχής βάζοντάς μας με τρόπο ιδανικό σε απόλυτο κλίμα και εορταστικό ρυθμό 60’s.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί: Νίκος Βατόπουλος, Γιώργος Βορρές, Μάριος Βουτσινάς, Ηλίας Γεωργουλέας, Όλγα Γουλανδρή, Μαρία Διακοδημητρίου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Γεωργία Μπλιάτσου, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Νίκη Πρόκου, Αλεξάνδρα Χαριτάτου & Συλλεκτικά Αντικείμενα 60’s από τη συλλογή Χαριτάτου.

..

Read More: http://www.liberal.gr/arthro/180022/epikairotita/eikastika/Swinging-Sixties-omadiki-eikastiki-egkatastasi-sto-athineo.html